Résidence château Cazalères

 
Zuid-Frankrijk, een vakantie op park Château Cazalères.

door klaas van zijp


Een ideale vakantie in een prachtig gebied, maar wel anders dan in de Provence. De Provence is - vooral in het hoogseizoen - een drukke en dure vakantiebestemming. Wie de sfeer van Château Cazalères heeft geproefd weet het verschil.

Résidence Château Cazalères is gelegen in Sud-Ouest, Het Zuid-Franse gebied aan de voet van de Pyreneeën.

Ariège
Ariège

Men kan er een vakantievilla huren gelegen in een ruim opgezet park met vele faciliteiten. Wie lekker lui wil zijn, kan alle vermaak op het park vinden. Er zijn een groot zwembad, tennisbanen, en andere sportieve mogelijkheden voor degene die zich af en toe wil bewegen. Er is een restaurant en een snackbar voor wie niet wil koken. En er is een animatieteam voor wie niet de hele dag op zijn kinderen wil letten.

Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Sud-Ouest is een gebied waarop vroeger de koning van Engeland aanspraak deed gelden. In een meer dan honderd jaar durende oorlog hebben de Franse en Engelse koning gestreden om dit gebied. Dat heeft tot gevolg gehad dat er vele oude stadjes zogenaamde bastides werden gesticht.

Het is een gebied met vele oorspronkelijke romaanse kerken, ontstaan tijdens een periode van overgang, van oude culten naar een christelijke religie.

Het is een gebied waar in de Middeleeuwen de Katharen hun stempel op drukten. Zij zijn destijds vervolgd om hun geloof en velen zijn op de brandstapel terecht gekomen.

Steden als Toulouse en Albi hebben hun rijkdommen vergaard uit de productie en handel van een blauwe kleurstof: pastel. De huizen in deze steden weerspiegelen de rijkdommen van vroeger, zoals de grachtengordel in Amsterdam dat doet.
Toulouse is een mooie en gezellige stad, waar iedereen zich thuis zal voelen. Het is de warmste stad van Frankrijk en maar 40 minuten rijden vanaf park Château Cazalères.

Toulouse
Toulouse


Vakantiepark Château Cazalères ligt in een heuvelachtig gebied dat een onderdeel is van de uitlopers van de Pyreneeën. Dat biedt uitgebreide wandelmogelijkheden, maar ook de fietser die niet tegen een heuveltje meer of minder opziet, kan er zijn hart ophalen.

Gedurende de wintermaanden maken velen gebruik van de skipistes in de Pyreneeën. Vertrekt men met de auto vanuit het milde winterklimaat op het park, dan komt men na vijftig minuten aan in de sneeuw van een groot skigebied. Een heel prettig contrast!

Zuid-Frankrijk is niet alleen de Provence, Zuid-Frankrijk is ook Sud-Ouest, is ook Château Cazalères.

Wellicht wordt dat uw volgende vakantiebestemming?
goto top

http://www.mooisteparkinfrankrijk.nl

Copyright © 2001 Cazalères