Résidence château Cazalères 

De Ariège ! Een prachtig uitzicht op de Pyreneeën


Welkom op de geheel Nederlandstalige Internet site over de Ariège.
De doelstelling van deze site is het onder de aandacht brengen van een relatief onbekend Frans departement.(09) Wij zullen U meenemen op een tocht langs natuurschoon, dorpjes, gewoontens enz.
Natuurlijk tonen wij de vele mogelijkheden die dit departement heeft. Petanque, wandelen, fietsen, vakantie , toerisme, pyreneeen, bergen, uit eten enz. En we maken af en toe uitstapjes naar de omliggende departementen.

De Ariège ! In één woord : fantastisch

De ariege maakt onderdeel uit van de midi-pyreneeen.

Met gemiddeld meer dan 2000 uur zon per jaar is de Midi-Pyrénées één van de streken in Frankrijk waar de zonbestraling het sterkst is. Op het grootste gedeelte van het grondgebied van deze streek worden 60 to 80 dagen per jaar temperaturen waargenomen van meer dan 25° C. De Midi-Pyrénées kan wat dat betreft concurreren met de Middelandse Zeekust en het Rhônedal.

Het voorjaar valt zeer vroeg en geeft al een voorproefje van de zomer. Dit is het jaargetijde dat bij trekkers en wandelaars het meest geliefd is. Als er nog sneeuw ligt op de toppen van de Pyreneeën komt het koren al boven op de heuvels van Gascogne en krijgen de boomgaarden van de Tarn et Garonne al violetroze tinten. Tussen begin april en eind juni liggen de gemiddelde maximumtemperaturen tussen 16°C en 24°C.

In juli en augustus is het hier overheersend zonning en warm. De gemiddelde minimumtemperaturen zijn al hoog en variëren's morgen tussen 13°C en 15°C. In de loop van de dag lopen de maximumtemperaturen gemiddeld op tot 26°C-28°C. Maar's nachts is het buiten heerlijk koel.

De nazomer is vaak heerlijk zacht en warm,met prachtige dagen met een paarsblauwe hemel. In het prachtige septemberlicht bedragen de maximumteperaturen 21°C-25°C. Ook in oktober blijven deze temperaturen bijzonder zacht, met gemiddelde maximumtemperaturen van 16°C tot 19°C. Ideaal om er even tussenuit te zijn als de anderen aan het werk zijn.
goto top

http://www.mooisteparkinfrankrijk.nl

Ons mail adres : info@ariege.nl

Copyright © 2006 Cazalères