Résidence château Cazalères

13 MILJOEN EURO

13 MILJOEN EURO wordt er deze zomer (2006) in Ax geinvesteerd.

HET GROOTSTE BOUWTERREIN VAN DE LAATSTE DERTIG JAAR VOOR HET GROOTSTE SKI STATION UIT DE ARIEGE.

Artikel eerder verschenen in La Depeche

ax.jpg (127128 octets)

 

De acht werkzaamheden van Ax-Trois domaines.

"Het gaat om het grootste bouwterrein van de laatste dertig jaar", verzekert Patrice Gaut, assistent-Directeur van Ax-Trois domaines. Een bouwterrein, of eerder acht bouwterreinen, voor de totale kosten van ongeveer 13 miljoen euro. "Onze regelmatige gasten zullen zeer verbaasd zijn. De configuratie zelfs zal het gebied aanzienlijk evolueren". En Patrice Gaut gaat zijn gevolg voor met een bezoek van de bouwterreinen.

1. Vijf nieuwe pistes. In feite gaat het om drie nieuwe en twee rehabilitaties, die van de groene verbinding van "trois jasses" (tussen "Savis" en Bonascre, onder Mansèdre) en de zwarte van "Campeillotes" (onder de stoeltjes lift van "Savis") die sinds vijf , zes jaar niet meer open was. De 3 nieuwe pistes hebben betrekking op de sector van Mansèdre met een blauwe piste aan de voet van van de afdaling "Bonascre", en een zwarte achter het bovenste restaurant. De laatste nieuwe piste zal blauw zijn , de "Manseille", parallell aan de "Bonascre". "In totaal, zullen wij bijna 90 km pistes hebben, tegen 78 km van het vorige seizoen", wmeld Patrice Gaut.

2. Demonteren . De doorgangen voor télésiège van "Crémade" en de skilift van "Manseille", zijn verplicht om de plaats te laten... aan het volgende bouwterrein.

3. Twee nieuwe liften. "Crémade" en "Manseille" maken het nu dus mogelijk om het gebied van Saquet te bereiken zonder een beroep te doen op de cabine lift . Deze worden vervangen door een stoeltjes lift met zes plaatsen, het langste van Europa (2,9 km), moduleerbaar en vooral veel sneller. Reeds gedoopt "de witte haas", kan hij een snelheid ontwikkelen van 6 m per seconde (de enige van het gedied) en zal het mogelijk maken om de capaciteit van de naburige kabelbaan te verdubbelen. "Tot nu toe, verwerkte wij ten hoogstens 2.900 skieurs per uur; deze winter, zal dit potentieel 4.500 bedragen! ". Een andere lift welke er nu geinstaleerd wordt is die van vier plaatsen om de nieuwe pistes van Mansèdre aan te doen.

4. Kunstmatige sneeuw.. Het netwerk van sneeuw kanonnen wordt in het gebiedt van Campels versterkt. Het station zal voortaan over een park van 150 kanonnen, tegen 137 afgelopen seizoen, beschikken.

5. Uitbreidingen. Negen kantoren worden op de zolder van het gebouw van de kassa's en ontvangst ingericht. Een antwoord op de constante stijging van het personeel. Andere lopende uitbreidingen, die van de garages en de eerste hulp post.

6. Bouw van een onderhouds chalet. Een echt machine en elektriciteits werkplaats wordt op de hoogte van Saquet gebouwd. Tot nu toe moesten alle reparaties in Bonascre zelf, ver van de installaties uitgevoerd worden.

7. Het Meer van Bonascre. De watervoorraad voor de sneeuw kanonnen zal worden omgebouwd tot voeding van het drinkwater netwerk van het station.

8. Eigen bouwterrein. Het werkboek dat aan de onderaannemers wordt voorgelegd, voorziet bijvoorbeeld voor het sorteren van de afvalstoffen van bouwterrein. Tegelijkertijd, gaat het station alle lidtekens van het vorige gebruik gerwijderen. Opgegeven metalen kabels, ruïnes van het eerste restaurant van hoogte, enz. "Momenteel liggen wij een week voor op de eerste planning", sluit Patrice Gaut af. Een marge die altijd nuttig kan zijn voor de herfst, aangezien het ons doel is alles voor eind november, en een eventuele voortijdige opening, te beëindigen ". Met 372.000 verkochte toegangbewijzen afgelopen seizoen (+ 10% vergeleken met 2004), met een omzet van 6,3 miljoen euro, behoort Ax-Trois domaines voortaan tot de vijf grootste stations van de pyreneeen.

DRIE VRAGEN AAN PATRICE GAUT, ADJUNCT-GENERAAL VAN HET STATION.

"De prijs voor een toegangs biljet zal slechts stijgen met 1 euro" vermeldt Patrice Gaut, voor het komende seizoen 2007-2008. 13 miljoen euro, vijf niewe pistes, twee nieuwe skiliften. Men kan reeds de gevolgen voor het tarief van de dagpas voor het nieuwe seizoen bedenken... Juist niet. In tegenstelling tot dat wat wij rechtmatig hadden kunnen vragen aan de hand van deze nieuwigheden en de prijs stelling die de andere stations van het massief hanteren, hebben wij er voor gekozen om de prijsverhoging niet aan de skieurs door te berekenen. Het vaste dag bedrag zal dus slechts stijgen met 1 euro om uit tekomen op 26 euro. "Maar 1 euro ?" Ja. Wij hebben de kenmerken van de stations gelijkwaardig met de onze geanalyseerd. In Frankrijk, bieden zij de dagpas aan tussen de 28 of 30 euro ; in Spanje, grenst het vaste bedrag aan 33 euro. Maar ik verberg niet tot welk debat , deze prijs, binnen de Raad van Bestuur... heeft gedaan En Ax-Trois domaines voor 30 euro per dag? Wij zijn ver van dat. Zeer oprecht, ik geloof niet dat de mensen werkelijk bereid zijn om "twee honderd franc" te betalen een dag van ski. Misschien over enkele jaren, maar niet vandaag...

goto top

http://www.mooisteparkinfrankrijk.nl

Copyright © 2001 Cazalères