Résidence château Cazalères

EEN WEEK VAREN OP CANAL DU MIDI.

Door Lily BeijeVoor mensen die eens iets anders willen, is er een leuk alternatief en wel varen van Toulouse naar de kust van de Middellandse Zee.
Als je mooi weer hebt en je zit te sturen op het achterdek en uitkijkt over het mooie landschap van de Languedoc met zijn vele wijngaarden, dan is het volop genieten.
Wij hebben gekozen om van Castelnaudary (ca. drie kwartier vanuit Daumazan) naar Cap-d’Agde te varen, ca.170 km. Een hele belevenis, vooral die sluizen, geweldig. Midden in Carcassonne hebben we overnacht in de haven en van daaruit de stad bezichtigd.Er zijn veel sluizen en soms is het verval zo hoog dat er meerdere sluizen achter elkaar komen.

Als je veel van de natuur houdt is dit echt de moeite waard en bovendien erg leuk om met meerdere personen te ondernemen. Er zijn boten met 4 slaapkamertjes met 2 bedden, 2 douches, flinke keuken met ijskast en oven, dus van alle gemakken voorzien.
Wij hebben de maaltijden op de boot bereid. Als je eenmaal aangemeerd bent is het natuurlijk ook mogelijk om in een nabij gelegen stadje uit eten te gaan.


Het mooie is dat men de auto (tegen betaling uiteraard) brengt naar de plaats waar je de boot weer inlevert, dus je hoeft niet terug te varen.
Bovendien mag iedereen een boot huren zonder een vaarbewijs te bezitten; er hangen namelijk voldoende stootwillen aan de boot.
Op internet is er veel aanbod van huurboten op Canal du Midi.
Wij hebben dat weekje genoten met het hele gezin van de prachtige tocht.
goto top

http://www.mooisteparkinfrankrijk.nl

Copyright © 2006 Cazalères