Résidence château Cazalères

VERHALEN UIT HET PARK

wisselgeld

Franse markten hebben altijd iets aantrekkelijks voor ons. Vooral de kneuterigheid van de markten in de kleine dorpjes verrast ons telkens weer op een aangename wijze.

Behalve de vaste marktkooplieden treffen wij daar veel keuterboertjes aan of mensen, die in hun eigen behoefte kunnen voorzien omdat zij er een groentetuin en wat kleinvee op na houden. De behoefte van deze mensen is vaak geringer, dan de hoeveelheden eigen productie. Met wat zij overhouden gaan zij domweg naar de markt, om zodoende wat extra inkomen te verwerven.

Verspreid over de markt zijn zij te vinden. Soms met een klaptafeltje, soms stallen zij hun waren op de grond uit. Er zijn er bij met een minimale hoeveelheid handel: een paar handjes boontjes een mandje met eieren, een paar bosjes uien en dat is alles.

Op de markt staat er één die leuke strengen knoflook heeft. Voor wij naar huis gaan kopen wij een mooie streng. - in onze Hollandse keuken staat dat bijzonder decoratief en langzaam maar zeker zal de streng kleiner worden, omdat wij er regelmatig een uitje afknippen, zodat wij een volgend jaar in Frankrijk weer een verse streng knoflook kunnen aanschaffen. - Wij rekenen de streng af met de fransman, die achter zijn klaptafeltje zit

Helaas, hij heeft niet genoeg wisselgeld. Een echt probleem blijkt dat voor hem niet te zijn. Onze laatste centimes wisselgeld ontvangen wij niet, maar in plaats daarvan geeft hij ons een eitje.

Dat is weer eens wat anders dan "Chip-knippen" bij Albert Heijn!

Of wij zoiets in Holland leuk vinden weten wij eigenlijk niet, maar in Montesquieu- Volvestre stellen wij dit zelfs nog steeds zeer op prijs.

goto top

http://www.mooisteparkinfrankrijk.nl

Copyright © 2001 Cazalères